ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η γυναίκα μου με απάτησε. Πως να διαχειριστώ την απιστία;


Η γυναίκα μου με απάτησε και χωρίσαμε. Ενώ εκείνη επιθυμεί την επανασύνδεσή μας, δυσκολεύομαι να την ξαναεμπιστευτώ, είναι σαν να περιμένω κάθε στιγμή την προδοσία. Πώς μπορώ να διαχειριστώ μέσα μου την απιστία της;
Η εμπιστοσύνη αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία και την ανθεκτικότητα μίας σχέσης μέσα στον χρόνο. Η απιστία εκ των πραγμάτων ακυρώνει μερικώς ή ολοκληρωτικά το δικαίωμά μας στην εμπιστοσύνη στον σημαντικό Άλλον. Στην επεξεργασία αυτής της απώλειας έγκειται ακριβώς η διαχείριση, από πλευράς σας, της απιστίας που βιώσατε η οποία ενδεχομένως εγείρει συναισθήματα προδοσίας και πένθους.


Χρειάζεται καταρχήν χρόνος και σκέψη. Σκεφτείτε, ποιον πρόδωσε η γυναίκα σας; Εσάς μόνο, έναν ολόκληρο τρόπο που μεγάλωσε, τις συμβατικές αξίες ενός κοινωνικού συστήματος μέσα στο οποίο ζει, την εικόνα μίας καλής συζύγου και μητέρας;

Η γυναίκα συνήθως απιστεί όταν έχει βαρεθεί μέσα στη σχέση και βουλιάζει σε αλλεπάλληλες ματαιώσεις, ή όταν αντίθετα θέλει τον σύντροφό της πάρα πολύ και φοβάται ασυνείδητα μήπως αυτός την εγκαταλείψει οπότε προλαβαίνει εκείνη να τον «εγκαταλείψει» πρώτα, ή όταν θέλει να επιβεβαιώσει τη σεξουαλική της ταυτότητα ή τη γυναικεία της αυταρέσκεια και επιζητά να ακούσει το «ναι σε ποθώ και άρα υπάρχεις».

Επίσης η απιστία συχνά λειτουργεί ως αντίδοτο σε μία λανθάνουσα κατάθλιψη ή όταν η ισοπεδωμένη καθημερινότητα χρειάζεται να διανθιστεί μέσα από μία έστω κατασκευασμένη ένταση. Πολύπλοκα και αντιφατικά τα κίνητρα.

Η εμπιστοσύνη σας στη γυναίκα σας μπορεί να ξαναχτιστεί, αρκεί να το θέλετε. Είναι θεραπευτικό για εσάς από εδώ και στο εξής να απορροφάτε και να ενσωματώνετε τις πράξεις και τα συναισθήματά της γυναίκας σας που θα ενδυναμώσουν ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, και όχι ασυνείδητα να εμμένετε και να διογκώνετε τα σημεία αυτά που θα ενισχύουν αυτοκαταστροφικά την δυσπιστία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: